Nova serija VBW kompaktnih ventilacijskih jedinica – BS/BD COMPACT R

VBW pokreće novu seriju kompaktnih ventilacijskih jedinica pod nazivom BS/BD COMPACT R s rotacijskim izmjenjivačima topline. Jedinice su dizajnirane da pružanje punu funkcionalnost s manjim ukupnim dimenzijama. Serija BS/BD COMPACT R kompaktnih ventilacijskih jedinica sastoji se od 5 veličina kapaciteta od 700 do 9.500 m3/h. Parametri svake jedinice na zahtjev se mogu prilagoditi. Jedinice pronalaze primjenu i pružaju udobnost s optimalnim brzinama izmjene zraka u poslovnim prostorima, uključujući trgovina, restorane, teretane ili konferencijske dvorane.

Key features of the new product line:

 • Protok zraka od 700 to 9.500 m³/h
 • 5 veličina
 • Kompaktne dimenzije
 • Visoka učinkovitost rekuperacije
 • Plug&Play  (tvornički ožičeno)
 • Najsuvremeniji sustav automatskog upravljanja
 • Energetski učinkoviti EC motori s malom bukom u klasi IE4
 • PTC/vodeni grijač

Iskorištavanje otpadne topline

Nova linija BS/BD COMPACT – R ventilacijskih jedinica razvijena je uz dugogodišnje iskustvo i znanje kako bi svakom korisniku pružila vrhunske standarde i usklađenost sa svim zahtjevima koji se primjenjuju na proizvode ventilacije, zbog čega ventilacijske jedinice VBW zadovoljavaju EcoDesign 2018. BS/BD COMPACT – R ventilacijske jedinice su opremljene rotacijskim izmjenjivačima topline učinkovitosti do 81% povrata energije.

Serija BS/BD COMPACT – R može sadržavati električni grijač ili toplovodni izmjenjivač integriran unutar kućišta ventilacijske jedinice. To pomaže prilagoditi funkcionalnost jedinice uslužnim sobama i održava njezine dimenzije kompaktnim. Velika prednost je primjena modernog, sigurnog, automatski kontroliranog elektro grijača s PTC grijaćim elementima koji pomaže u održavanju temperature znatno nižom od uobičajene uz otklanjanje opasnosti od pregrijavanja sustava, plus velika površina za izmjenu topline.

Visoko učinkoviti ventilatori

BS/BD COMPACT  R ventilacijske jedinice imaju ventilatore s EC motorima visokih performansi, osiguravajući najveću učinkovitost u cijeloj krivulji performansi.

Osnovne prednosti EC motora uključuju:

 • Jednostavna upravljivost
 • Visoka učinkovitost pri pretvorbi električne energije u mehaničku
 • Visoka učinkovitost kontrole broja okretaja
 • Kompaktne dimenzije pri ugradnji
 • Niska buka

Filteri

Ventilacijske jedinice imaju uloške filtera u klasi M5 (ISO ePM 10-50%) i F7 (ISOePM1>70%) i za svježi i za odsisni zrak. Upravljački sustav prati razinu onečišćenja filtera.

Šarke i ručke

Servisna pristupna vrata su opremljena dvostrukim, fleksibilnim šarkama koje služe kao ručka za upravljanje. Ova dvostruka funkcija čini pristupna vrata za servis lijevo ili desno. Tamo gdje je prostor za pristup ograničen, ova značajka pomaže pri uklanjanju cijelog krila vrata. Ovakvo rješenje u strukturi HVAC jedinice olakšava servisiranje i čišćenje.

Plug & Play jedinice sa integriranom automatikom

BS/BD COMPACT R ventilacijske jedinice isporučuju se prethodno ožičene i s instaliranim i unaprijed konfiguriranim sustavom automatskog upravljanja. Najsuvremenije automatske kontrole upravljaju vremenom rada jedinice, motorima ventilatora, rotacijskim izmjenjivačem topline te postavkama protoka zraka i temperature. Upravljački sustav je unaprijed programiran za rad sa svim funkcijama koje podržava ventilacijski sustav. Glavna upravljačka ploča instalirana na servisnim pristupnim vratima koristi se za unos postavki funkcija i čitanje pojedinačnih radnih parametara u običnom tekstu, na jeziku koji je odredio korisnik. Tvornička instalacija upravljačkog sustava jamči pouzdan rad naših elektroničkih i mehaničkih komponenti.

Certificirana kvaliteta proizvoda

Nova linija BS/BD COMPACT R ventilacijskih jedinica zadovoljava najviše standarde kvalitete i sigurnosti, što je dokazano certifikatima inspekcijskih tijela trećih strana. VBW ventilacijske jedinice su certificirane od strane TÜV Rheinland kao dokaz usklađenosti dizajna klima uređaja s DIN 1946-4:2008 i imaju Eurovent certifikat, koji specificira i potvrđuje performanse opreme za klimatizaciju i hlađenje u skladu s europskim i međunarodnim standardima.

Certificirana kvaliteta proizvoda

Za više informacija kontaktirajte nas info@bitpoint.hr

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *