VBW EUROVENT certifikat

Stalno rastuća kvaliteta proizvoda VBW Engineeringa i više od 20 godina iskustva na tržištu klimatizacije i ventilacije omogućili su nam postizanje najviše kvalitete – što je kulminiralo prestižnim Eurovent certifikatom, koji nam otvara potpuno nove mogućnosti. Eurovent certifikat dodijeljen je jedinicama serije BS i BD (standardne, bazenske i higijenske verzije). To je linija proizvoda s najvišim standardom izrade uz zadržavanje iznimno visoke energetske učinkovitosti. Eurovent dokument uvjerava sve uključene u projekt; investitore i projektante, da oprema koju nudimo zadovoljava sve uvjete navedene u tehničkoj dokumentaciji. Neovisna Eurovent komisija je jamac pouzdanosti. Osim toga, ovaj dokument potvrđuje najvišu razinu stručnosti i tehničkog znanja naših zaposlenika uključenih u procese proizvodnje, izgradnje i projektiranja.

„Primitak ovog prestižnog certifikata pomiče VBW Engineering na najvišu razinu kvalitete, osiguravajući našim klijentima kredibilitet i pristup opremi koja je u skladu s najvišim standardom izrade“, ističe uprava VBW Engineeringa.

EUROVENT certifikat – što je to?

Eurovent Certita Certification priznat je kao svjetski lider u certificiranju proizvoda za ventilaciju, klimatizaciju i hlađenje. Certifikat EUROVENT koji izdaje definira i potvrđuje parametre rada klimatizacijske i rashladne opreme, prema europskim i međunarodnim standardima. Svi proizvodi podliježu redovitim ispitivanjima kako bi se osigurala usklađenost s kataloškim podacima proizvođača.

Kako bi oprema bila prihvaćena u program certificiranja, provodi se dokumentirana, dubinska analiza proizvoda VBW Engineering, pri čemu sva mjerenja provodi neovisna institucija Eurovent.

Ispituju se sljedeći parametri:

 • Protok zraka
 • Potrošnja energije
 • Razina buke
 • Učinkovitost povrata topline
 • Klasa nepropusnosti zraka

Nove pogodnosti za investitore i projektante:

 • Zahvaljujući specifikaciji certificiranih proizvoda, zadatak inženjera/dizajnera znatno je lakši – više nema potrebe za detaljnim usporedbama i ispitivanjima kako bi se potvrdila tehnička izvedba opreme. Konzultanti, projektanti, izvođači, investitori i korisnici mogu birati uređaje sa sigurnošću da su svi tehnički podaci provjereni i ažurni.
 • Neovisno obavljena mjerenja i provjerene informacije daju nam sigurnost tijekom projektiranja. Projektiranje se može precizno izvesti na licu mjesta – nema potrebe uzimati u obzir sigurnosne rezerve;
 • Uz certificirane informacije, postaje moguće točnije usporediti uređaje. To dovodi do poštenog natjecanja pod stvarnim uvjetima;
 • Načelo ‘certificiraj sve’ onemogućuje proizvođačima da profitiraju od jednog najprodavanijeg proizvoda: cijele serije su certificirane, stoga nije dopušteno staviti jedan uređaj u proces certifikacije;
 • Učinak korištenja certificirane opreme je smanjenje troškova;
 • Posjedovanje provjerenih i pouzdanih tehničkih podataka povećava sigurnost investicije i jamči sigurnost planiranja i rada s obzirom na učinak i energetsku učinkovitost cijele instalacije.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *