Toplinske pumpe s modulom za proizvodnju PTV do 55°C

Sustav se sastoji od namjenske monoblok toplinske pumpe Thermica, s unutarnjim modulom za proizvodnju tople vode za kućanstvo do 55°C. Moguće je integrirati grijanje, hlađenje te proizvodnju potrošne tople vode.

Toplinska pumpa zrak/voda treba samo cjevovodom povezati s modulom koji se nalazi unutar zgrade. Jedinice u sebi sadrže sve hidrauličke i elektroničke komponente i tpostupak ugradnje čine jednostavnim, kao i samo održavanje.

RAZNOVRSNOST I PRIMJENA

Raznovrsnost sustava u cijelosti čini ovo rješenje pogodnim za sve vrste primjene: novogradnje, renovacije uz zamjenu postojećeg sustava grijanja ili u kombinacija s istim.

Također se može kombinirati s različitom opremom:

 • podno grijanje,
 • ventilokonvektori,
 • niskotemperaturni radijatori,
 • visokotemperaturni radijatori.

Reverzibilne toplinske pumpe iz linije Thermica iskorištavaju topline između vanjskog zraka i vode koja opskrbljuje sustav energijom za zagrijavanje ili hlađenje unutarnjeg zraka, ili za proizvodnju tople potrošne vode.

THERMICA SUSTAV, SINONIM ZA UČINKOVITOST

Svi uređaji iz ove serije imaju energetsku učinkovitost A u grijanju, s COP-om do 4,35. Svi modeli opremljeni su Rotacijskim kompresorom, kojim u potpunosti upravlja INVERTERSKI POGON PROMJENLJIVE FREKVENCIJE koji elektronički regulira brzinu kompresora prema potrebnom opterećenju hlađenja/grijanja.

Učinkovitost je vrlo visoka: isporučena i apsorbirana snaga je proporcionalno regulirana, regulacija je beskonačna, a ulazna snaga je smanjena kada se radi s djelomičnim opterećenjem.

RASPOLOŽIVE RAZLIČITE VERZIJE

Unutarnji modul je raspoloživ u različitim verzijama:

Unutarnji modul za instalaciju u podrum

1. Moderan – za proizvodnju tople vode za kućanstvo sa spremnikom od 220 l
2. Sve u jednom – za proizvodnju PTV sa spremnikom 220 litara

Zidni model

3. Hibrid – za hibridne modele

U obje varijante pristupačnost je olakšana činjenicom da se do svih komponenti može doći jednostavnim uklanjanjem prednje ploče. Sve jedinice koje pripadaju asortimanu Thermica sustavu razvijene su s dubokom pažnjom na zahtjeve prostora, bitan element za dizajnere. Čak je i estetski aspekt posebno proučavan kako bi se ovi strojevi lako umetnuli u najrazličitije životne kontekste.

Jedinice su opremljene korisničkim sučeljem Touch Screen koji kontrolira cijeli sustav putem intuitivnog prikaza parametara.

Kako bi osigurali značajnu uštedu energije i najvišu razinu udobnosti, hibridni sustavi postavljaju različite tehnologije za proizvodnju tople vode, koje dolaze u igru na inteligentan način. Thermica sustav ima ulogu distribucije tople vode koju proizvodi toplinska pumpa, uz pomoć bojlera ili termalnog solara, ovisno o klimatskim uvjetima, pomoću spremnika.

Ključne prednosti

Prednosti sustava mogu se sažeti na sljedeći način: :

 • Smanjenje operativnih troškova
 • Upotreba obnovljivih izvora energije
 • Integracija s različitim izvorima energije
 • Potpuna i neprekidna udobnost
 • Kompaktni sustav
 • Maksimalna jednostavnost instalacije
 • Pametna upravljačka logika

Za više informacija kontaktirajte nas info@bitpoint.hr

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *